Izvanredno Veliko spravišće POT-a

Izvanredno Veliko spravišće POT-a

Plemenita opčina turopoljska održala je 19. svibnja 2016.g. u Lukavec gradu izvanredno Veliko spravišće na kojemu su dvije glavne točke dnevnog reda bile rasprava o povjerenju županu Mihaelu pl. Pavišiću te podžupanima Juraju pl. Odrčiću, Stjepanu pl. Čunčiću te Saši pl. Stepaniću.

Nakon rasprava u kojoj je sudjelovalo desetak članova POT-a glasalo se po ovim raspravama te je Veliko spravišće većinom glasova odlučilo da Mihael pl. Pavišić više neće biti župan Plemenite opčine turopoljske  te je razriješen te dužnosti dok su podžupani dobili jednoglasnu potporu članstva.

Veliko spravišće je jednoglasno izglasalo da vršitelj dužnosti župana do izbora bude Juraj pl. Odrčić koji će biti ovlaštena osoba za zastupanje POT-a. Prvi zadatak v.d. župana bit će priprema obilježavanja 25 godina od obnove Plemenite opčine turopoljske. Izbori za novog župana održat će se u redovitom roku zajedno s godišnjim izborima za dužnosnike sučija, a objava izbornog razdoblja tradicionalno će biti na Malomešnom spravišću.

Juraj

Leave a reply