Turopoljska svinja iz krušne peći, kotlovina, čvarci i mast na Gastru Turopolja 2016

Turopoljska svinja iz krušne peći, kotlovina, čvarci i mast na Gastru Turopolja 2016

Plemenita opčina turopoljska predstavila se na velikoj manifestaciji Gastro Turopolja koja je održana 16. listopada u Velikoj Gorici.

Na događanju na kojemu se predstavlja domaća turopoljska kuhinja te ugostiteli iz našega kraja, ali i brojni gosti, POT je predstavio turopoljsku svinju – autohtonu hrvatsku pasminu svinje čiju revitalizaciju i uzgoj predvodi upravo POT.

dsc_0337

Pečeni pajcek u krušnoj peći bio je prava poslastica, a najbolje potvrđuje to što su u svega pol sata podijeljene obje ispečene svinje. Uz izložbeni štand, POT se natjecao i u pripremanju turopoljske kotlovine, a kao poseban dodatak pripremali su se i čvarci te mast od turopoljskog pajceka.

S obzirom na veliki interes, brojne upite građana o turopoljskoj svinji, ali i druženje s našim članovima na dva štanda, možemo zaključiti kako je predstavljanje Plemenite opčine turopoljske i turopoljske svinje bilo izuzetno uspješno.

Juraj

Leave a reply