Plemenita opčina se predstavlja u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije

Plemenita opčina se predstavlja u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije

Plemenita opčina turopoljska okupirala je 15. ožujka prostorije Turističke zajednice Zagrebačke županije. Izložbom maketa Josipa Slaneca te prikazom povijesti Plemenite opčine, pokazali smo kako uz turopoljske pajceke i kobase jedinu drže više do bogate povijesti Turopolja.

Izložbu Plemenite opčine turopoljske sačinjava rad Josipa Slaneca iz Hrašća koji se izradom prekrasnih malih remek-djela u drvu bavi već 13 godina.
-Sve sam radio od turopoljske hrastovine i izrađujem baš onako kako se to nekada radilo. Samouki sam umjetnik, inače metalac po struci- rekao je gospodin Slanec o svojim djelima koja su obogatila ovu izložbu u centru Zagreba.

Domaćin izložbe bila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ružica Rašperić, a otvorio ju je župan POT-a Mihael pl. Pavišić uz podžupane i druge članove POT-a predvođene Turopoljskim banderijem.

– Na našoj vremenskoj crti koja ide unazad osam stoljeća nedostaje tek 40 godina djelovanja nakon oduzimanja imovine 1947. godine. To pokazuje da je povijest Turopolja zapravo povijest POT-a, a na to moramo biti ponosni – rekao je podžupan pl. Odrčić koji je pripremio izložbu.
Bila je to idealna prilika da se prvi put najavi i nadolazeće Jurjevo u Lukavec-gradu koje se održava 24. travnja. Uz uvijek zanimljive folkloraše, prikaze običaja, sajam starih zanata i povijesne postrojbe, ove će se godine održati i izložba konja hrvatskog posavca te turopoljske svinje, uz još neke novitete i specijalitete.

 

U Turističkoj zajednici Zagrebačke županije danas smo otvorili izložbu “Plemenita opčina turopoljska” kojom smo…

Posted by Plemenita opčina turopoljska on 15. ožujka 2016

Juraj

Leave a reply