POT očekuju izvanredni izbori za župana

POT očekuju izvanredni izbori za župana

Plemenita opčina turopoljska i ove će godine imati izbore za župana, prvog čovjeka udruge, odlučeno je to 30. srpnja na izvanrednom velikom spravišću održanom u Velikoj Gorici.
Naime, iako mandat za župana traje tri godine aktualni župan Juraj pl. Glagolić najavio je kako prema izričitoj zabrani liječnika zbog zdrastvenih tegoba mora ranije odstupiti s dužnosti.
– Biti županom i čelnikom udruge s 600 članova velika je čast, ali i odgovornost. Vjerujem da ćemo u narednom razdoblju naći kandidate koji će biti na razini županovih obveza te imati povjerenje naših plementaša za vođenje Plemenite opčine turopoljske – rekao nam je Juraj Glagolić.
Prema Statutu upravljanje Plemenitom opčinom turopoljskom preuzeo je najstariji sudac – Ivan Čunčić, koji će zajedno s Čelništvom voditi udrugu sve do prisege novoga župana na Lucijskom spravišću 13. prosinca.
Izborni red i rokovi objavit će se na Malomešnom spravišću početkom rujna, a od tada počinju „komešacije“ – objava kandidatura za županovo mjesto te lobiranje kroz 22 sučije (sela) koje će javnim glasovanjem za Svetu Luciju odabrati četvrtog župana Plemenite opčine turopoljske od obnove 1991. godine.

Juraj

Leave a reply