POT odao počast prvim žrtvama Domovinskog rata u Velikoj Gorici

POT odao počast prvim žrtvama Domovinskog rata u Velikoj Gorici

Plemenita opčina turopoljska, kroz sučiju Kurilovec, odala je počast prvim braniteljima Velike Gorice koji su prije 25 godina položili svoje živote za slobodnu Hrvatsku.

Odavanjem počasti na mjestu pogiblje Nevena Veselića i Vladimira Stepanića na Sajmištu u Kurilovce, prvim goričkim žrtvama Domovinskog rata u Kurilovcu stradalih 22. rujna 1991. godine u raketiranju Velike Gorice,  a kasnije i kod Spomen parka kurilovečkim braniteljima, odana je počast zaslužnima za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske.

Čitanjem imena 15 branitelja iz Kurilovca, među njima i ovlaštenicima POT-a, započelo je odavanje počasti kojem su nazočile obitelji preminulih Kurilovčana i brojni sumještani,  predsjednik Gradske četvrti Kurilovec Ivan Novosel, gradonačelnik Dražen Barišić, gradski vijećnici, a s njima i delegacija Plemenite opčine turopoljske te Turopoljski banderij.

Nakon kratkih obraćanja, šutnji i molitvi,svijeće su zapalili i vijence položili članovi obitelji kurilovečkih branitelja, mjesni i gradski čelnici, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec, Plemenita opčina turopoljska, NK Udarnik i druge mjesne udruge. Uslijedila je sveta misa za sve hrvatske branitelje koju je kod spomenika predvodio vlč. Norbert Ivan Koprivec.

 

Juraj

Leave a reply